red point Новини

Финализирахме най-мащабния ни проект за соларни инсталации

01.07.2022

В последно време интересът към инвестициите във фотоволтаични системи расте с бързи тепмове.

След като започнахме изгдаждането на паркинг система в курортен комплекс Албена, се роди идеята за изгдаждане на соларни исталации върху покривите на хотелите от комплекса. След дълги срещи и усърдна работа на нашите инженери, техници и инсталатори, можем да кажем, че инсталираната мощност на този етап е над 1MW. За проекта бяха използвани модерни и екологични технологии от последно поколение, внос от Австрия.

Хотелските комплекси използват соларната мощност за собствени нужди, с което увеличават своя принос в грижата за околната среда при нарастващото потребление на електричество през туристическия сезон. Естествено, слънчевата инсталация генерира чиста, възобновяема енергия целогодишно и с това ще имат възможност значително да намалят разходите си в дългосрочен план. А икономиите са изумителни – само за един уикенд след пускането на панелите в експлоатация, генерираната от слънцето енергия струва 3 пъти по-малко от използваната до момента. А най-хубавото е, че паралелно с увеличаване капацитета на хотелите с напредване на лятото, техните икономии и тяхната независимост нарастват.

Зa изгpaждaнeтo нa соларния парк работихме неуморно, задружно и нямаше препятствие, което да не сме преодоляли заедно. Използваните панели c високо качество гapaнтиpaт дълъг експлоaтaциoнeн пepиoд нa cъopъжeнията, а това повлиява положително и върху peнтaбилнocттa.

Слънцето на фокус: предвид увеличаващия се интерес за реализирането на соларни проекти, инвестициите във фотоволтаични инсталации стават все по-големи. От една страна, ефективността на соларните панели постоянно се подобрява, а от друга приложението им става все по-широко - от домашната независимост до оцеляването на бизнесa. В световен мащаб енергията от възобновяеми източници отдавна е факт, а условията за добив на енергия от слънцето в България са над средните.

Един от фокусите на NRJ Soft е именно върху тази перспектива.

Пожелаваме си още много слънчеви мегавати!


© 2024 NRJ Soft Ltd. Всички права запазени!
Back To Top