red point Новини

Фотоволтаични централи, изградени от NRJ Soft върху Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ и МБАЛ – Асеновград

16.08.2023

На 25 юли стартирахме изграждането на фотоволтаични централи на две сгради в Асеновград - МБАЛ – Асеновград и Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Всяка една от двете фотоволтаични централи е с мощност 30 kW, а произведената електроенергия може де се използва за всичко, без ограничение, и ще покрива голяма част от консумацията на двата обекта.

Добивът на енергия от възобновяеми източници носи много ползи за обществото като цяло:

  • намаляване на вредните емисии, като не само ще се подобри качеството на въздуха, но това ще има положително влияние и върху здравето на хората;
  • използване на безплатен и неизчерпаем, абсолютно безвреден източник като слънцето;
  • и не на последно място - досега е отделяно малко внимание на икономиите, които ще дадат възможност на общините да преразпределят спестените средства в други направления.

Обектите бяха успешно завършени и предадени на 01.08.2023 г. от нашия неуморен и амбициран да постига изключителни резултати екип.

Постоянно растящите цени на природния газ, електрическата енергия и други суровини предизвикват финансови затруднения при нормалното функциониране на общинските структури и социалното обслужване на хората. Монтирането на фотоволтаици за произвеждане на ток от слънцето ще помогне да се избегнат преразходи, дори повече – реализират значителни икономии и допринасят за намаляване на местното замърсяване на въздуха.

А какви икономии са реализирали още в първите дни от функционирането на централите лелечебното заведение и Градската библиотека, може да прочетете тук!

Поздравяваме Община Асеновград за инициирането на този изключително важен екологичен проект и сме горди да сме част от неговото реализиране! Вярваме, че непрекъснатите ни усилия за подобряване на нашите услуги ще допринесат да надхвърлим очакванията си в това, което правим.

Продължаваме да подкрепяме общините в тяхната модернизация и добрите им практики! А съвсем скоро ще Ви разкажем за още една община, която допълни своите услуги с нововъведения от NRJ Soft.

Следете и нашата фейсбук страница!


© 2024 NRJ Soft Ltd. Всички права запазени!
Back To Top