red point Новини

Пътят на NRJ Soft

01.10.2018

Инж. Тодор Гечев, собственик на NRJ Soft: за успешния бизнес с 500 лв. капитал

статията е част от специалното издание NRJ NEWS - октомври 2018 pdf

Пътят на NRJ Soft започна през 2006 година като магазин за компютърна техника и периферия. Основната ми цел в това начинание беше да създам компания, която да ме направи независим. Не споделях идеите за правене на бизнес на преките ми тогавашни шефове, което водеше до намаляване на мотивацията ми за работа там и успоредно с това до увеличаване на желанието ми за личностно развитие.

Стартирах бизнеса с 500 лв. и много ентусиазъм. Първите ми корпоративни клиенти бяха м-н “24 часа” - Пламен Чобанов и фирма “Карина”, които днес, 12 години по-късно, все още са мои клиенти. В началото на кризата трябваше да измислим нещо изключително иновативно, което да позволи на компанията да просъществува в период на “скъсани” бюджети и изчезващи бизнеси. Тогава, заедно с Владимир, който вече не е част от екипа, но има важна роля в нашия бизнес модел, стартирахме нова и абсурдна за времето си услуга, а именно видеонаблюдение. Не беше нужно клиентите ни да купуват оборудване - срещу минимална месечна такса те се възползваха от високотехнологични и скъпи системи, както и от поддръжка и обучение от наша страна.

Особено силна страна на бизнеса ни е високата компетенция на колегите в компанията и перфектната поддръжка, която е без аналог на национално ниво. Развойният отдел направи възможни проекти, които за конкуренцията ни изглеждаха невъзможни за времето си.

До ден-днешен не спираме да се развиваме и самоусъвършенстваме. В момента работим върху нов продукт: Cloud Access, който ще се продава и като услуга. Иновативни технологии в системите за достъп и отчитане ще надградят сегашната ни платформа и ще бъдат още по интересни за нашите клиенти. С цял набор от нови инструменти нашите клиенти ще могат да измерват човешките си ресурси по изключително иновативен начин. Паркинг системите, които предлагаме, също са интересна част от нашето портфолио. Все повечето автомобили по улиците на градовете ни превръщат паркингите в един изключително интересен бизнес и много предприемачи вече се възползват от това. Ние предлагаме цялостни решения за менаджиране на такъв бизнес.

Ключовите думи за успех във всеки бизнес са едни и същи: сериозност, доверие, отдаденост, компетентност. Наясно сме, че ще ни бъде все по-трудно, защото много компании припознават този бранш, тъй като е модерен и изглежда примамлив. Това обаче води до падане на нивото и цените на услугите, което не е добре нито за клиентите, нито за нас.

Това, което отличава NRJ Soft от всички, е наличието на иновативни услуги, собствени продукти и поддръжка. Ние ще продължим да помагаме на клиентите си и да им бъдем пътеводна светлина в морето от продукти, което индустрията “бълва” всеки ден. Ще им помагаме да имат работещи и надеждни системи, които да им бъдат на разположение по всяко време. И ще продължаваме да се развиваме непрекъснато, излизайки на нови пазари, вече и извън границите на България.

На снимката: инж. Тодор Гечев (в средата) и част от екипа на NRJ Soft


© 2024 NRJ Soft Ltd. Всички права запазени!
Back To Top