red point Новини

Първи паркомати в Русе

27.05.2022

Първият от общо 14 паркомата беше монтиран тази сутрин на паркинга пред църквата „Света Троица“. Той ще започне да функционира до две седмици, тъй като предстоят тестове за въвеждането му в експлоатация.

Основните функции, които паркоматите ще изпълняват са две:

  • Успешно заплащане на престоя в Синя зона
  • Зареждане на електромобили

Предвижда се останалите устройства да бъдат разположени до края на годината в зоните за обществено паркиране, с което ще улеснят водачите при заплащането на таксата. Чуждестранните гости на града, които и до момента не могат да плащат чрез SMS, също ще могат ползват услугата, ако разполагат с българска валута.

Устройствата за касово и безкасово плащане ще функционират и като зарядни станции за електромобили. Те разполагат със собствена охранителна камера, с корпус от неръждаема стомана, устойчив на атмосферни условия, и ще бъдат разположени в зони с 24-часово видеонаблюдение.

Служителите, които в момента събират таксите на останалите общински паркинги, няма да бъдат освобождавани. Предвидено е те да участват в мобилни екипи по контрола, които ще следят за МПС-та, които не са платили такса за престой. На такива превозни средства ще бъдат поставяни скоби, а водачите им ще бъдат глобявани.

Ренета Василева, нашият офис мениджър, гостува в радио Русе и представя функциите на паркоматите.

Чуйте цялото интервю на Лилия Рачева тук


© 2024 NRJ Soft Ltd. Всички права запазени!
Back To Top